PAS & DAP BERPECAH, UMNO BUBAR PARLIMEN

Posted by Pemuda PAS Paka 15 August 2012

PAS & DAP Berpecah, Umno Akan Bubarkan ParlimenSepatutnya pilihanraya ke 13 sudah berlangsung tahun 2011. Tetapi suasana tidak mengizinkan, kerana tidak menyebelahi pihak BN. Parlimen dibubar jika Pas-Dap berbecah, inilah yang ditunggu. Nampaknya skrip yang dimainkan oleh media Umno terutama Utusan Dan RTM tidak  menjadi. Hubungan kedua parti ini semakin kukuh walaupun diasak, kerana kebijaksanaan pimpinan Pakatan Rakyat yang bijak menyelesaikan di meja perundingan.


BN sedar jika gagal memecahkan perpaduan kedua parti ini, maka mimpi buruk akan menjadi kenyataan, kerajaan Pusat akan tumbang.  Umno amat  memerlukan kepada sokongan orang bukan Islam. Undi Melayu sudah tidak  lagi menjadi penyelamat kepada Umno terutama di kalangan generasi muda. Mereka inilah yang membawa perubahan politik kepada ibu bapa mereka.
Selama ini Umno berjaya mendapat sokongan orang bukan Islam dengan memberi gambaran yang buruk mengenai Pas, tetapi selepas PRU 2008 keadaan sudah berubah.

Kalau Pas-Dap tidak berpecah, ertinya gelap masa depan Umno untuk mendapat sokongan orang bukan Islam.

Terbaru  kenyatan Ustaz Abdullah Sa’amah Pondok Geting Tumpat yang mengatakan haram undi Dap, kerana ia kafir harbi. Kenyataan ini tidak lebih daripada untuk memulih tenaga zahir dan batin Umno yang semakin lemah.
Malangnya kenyataan ini telah memakan Umno dan Mca. Rakyat  mula melihat kembali kenyataan pemimpin Umno yang menolak dan menghina hukum Islam secara berfakta. Penghinaan Presiden MCA Datuk Seri Chua Soi Lek yang biadab kepada Islam dan menghina wakil rakyat Datuk Ayub sebagai hilang akal. Mca juga  yang banyak menghina dan  memperlekehkan Umno dalam isu hudud.  Sekarang rakyat menilai balik, siapa sebenaranya bahaya kepada Islam. Pemimpin Umno sudah hilang jantan apabila diperlakukan oleh MCA.
Hampir lima tahun DAP menguasai Pulau Pinang, tidak ada satu pun masjid, surau dan Ustaz ditangkap. Tetapi perkara ini berlaku di negeri Selangor sewaktu Umno memerintah. Rakyat masih segar dalam ingatan,  
Surau Jubli Perak Bandar Baru Bangi, Surau al-Rahmah Seksyen 8 Shah Alam, Surau di Puchong Perdana ditutup. Surau di Kampung Berembang Ampang diroboh, Masjid Bujal di Kemaman diruntuh. 
Apakah hukum sokong parti umno yang khianat rumah Allah? Tidak ada apa yang rugi kepada Pas dan Islam kerana bertahaluf dengan Dap. Yang rugi ialah Umno dan sekutunya kerana tidak lagi boleh bermaharajalela mengkhianat rakyat dan menghina Islam apabila mereka hilang kuasa.

1 Responses to PAS & DAP BERPECAH, UMNO BUBAR PARLIMEN

 1. basic_2009 Says:
 2. Kak Wan: Abang, sebenarnya Jah dah tengok pun video seks tu ...


  Anwar: Sumpah Jah, Abang tak buat pun ....


  Kak Wan: tapi Jah pelik - kenapa bila dengan amoi pelacur cun tu Abang punya 9 inci ...
  tapi dengan Jah ... 2 inci pun susah !

  celako kau .... !!!


  Anwar: OK lah Jah, memang Abang buat pun ....
  TAPI ! mana Jah belajar cakap mencarut CELAKO depan Abang?


  Kak Wan: ... dengan NikAjis tu lah !


  Anwar: OK lah Jah ...
  sebenarnya Abang pun nak jumpa NikAjis ni ...
  nak mintak ampun ...

  sebab NikAjis itu kan boleh ampunkan semua dosa2
  dah lah tu ... NikAjis akan beri syurga pulak ! [syorga PAS lah bro ...]  PAS + PKR + DAP = celakoooooo !!!!